Welkom Ton

Welkom Ton

Nieuw gezicht tijdens Kunstroute Renswoude, Ton Nennie is LEGO ontwerper.

Het begon allemaal met de uitdaging van de christelijke film-, boek- en speldistributeur NEEMA om gebeurtenissen uit de Bijbel weer te geven in LEGO en als bouwdozen op de markt te brengen.
Ton werd gevraagd om de bekendste verhalen te ontwerpen en zo ontstond voor hem een hobby waarin hij zijn artistieke en fantasierijke geest kon uiten in een aantal gave kunstwerken. Al direct ontstond het idee om ook gebouwen zowel uit de oudheid als uit de moderne tijd op schaal na te bouwen.

De tweede Tempel uit Jezus tijd werd het eerste model dat het licht zag, vrij snel gevolgd door een sfeervol tafereel van een eeuwenoud Israëlisch huis tussen olijf- en palmbomen, met wat schapen en een reiziger naast zijn kameel.

Geraakt door de prachtige uitstraling van het gerenoveerde gemeentehuis van Renswoude heeft Ton honderden uren gestoken in het creëren van dit object. Met uiterste precisie wist hij een ontwerp te maken waarin hij maar liefst duizend LEGO onderdeeltjes heeft verwerkt. Zelfs de kraai, hét symbool van ons dorp, ontbreekt niet en staat bovenop de schoorsteen van het gebouw.

Beste bezoeker

Welkom op de website van Kunstroute Renswoude.

De kunstroute staat gepland op zaterdag en zondag 14 & 15 september 2024, tussen 13.00 en 17.00 uur.

U bent dan hartelijk welkom!

Contact